13 d’abr. 2011

La escuela olvidada. Documental

Un anàlisi de l'educació, des del punt de vista històric, econòmic, pedagògic i polític. Repassa un segle d'història de l'educació a Espanya, a partir de l'impuls modernitzador que va viure el país a principis del segle XX amb l'assaig pedagògic, mixt i laic de l'Institut-Escola.

Veus com la de l'ex director general d'Educació, Alejandro Tiana, o l'ex president de Catalunya, Pasqual Maragall, opinen sobre les aportacions de l'Institut-Escola. Així mateix, antic alumnat com les germanes Zuloaga, Oriol Bohigas o Ángeles Barnes, ens traslladaran aquelles aules a través dels seus records.

El documental vol rendir tribut a aquest experiment sense precedents que va treballar per elevar el nivell cultural de la nació amb la màxima de respecte absolut als nen i nenes. Malgrat la seva enorme contribució a la modernització del país, solament els investigadors recorden la seva influència.

El documental recupera personatges claus de la història d'Espanya, com Giner de los Ríos, José Mª Cossío o José Castillejo, que van lluitar pel progrés del país.

Documental narrat en castellà amb testimonis que parlen castellà, català i anglès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada